​​

Zomer

Zomers heeft Mauterndorf genoeg te bieden voor de actieve vakantieganger. Zowel rafting, canyoning, mountainbiken en klimmen is mogelijk vanuit het dorp zelf. Ook de twee nabijgelegen outdoorparken zorgen voor de nodige uitdaging. Zoekt u meer ontspanning? Dan kunt u gaan zwemmen in de Prebersee, een dagje welness plannen of naar het buitenzwembad in het dorp. Lungau is het zonnige zuiden van Salzburgerland en daarmee een heerlijke bestemming voor de zomervakantie.

Als wandelaar kun je je hart ophalen. In deze prachtige bergen met meer dan 100 meren kunt u fantastische tochten maken. Het verschil in afstanden en gradaties van de diverse wandelroutes, maakt dat er voor diverse niveaus een uitdaging is. Het uitgebreide netwerk liften doet ook in de zomer dienst dus de mogelijkheden zijn eindeloos. De Lungauer Tälerbus rijdt naar de vertrek- en eindpunten van de verschillende wandelroutes, waardoor eigen vervoer niet eens noodzakelijk is.

Behalve wandelen en bergbeklimmen kun je in Lungau ook goed fietsen. Er zijn mooie routes die ook voor beginners goed te doen zijn. De  Murradweg is een 340 km lang fietspad en begint bij de rivier de Mur. Dit fietspad, met hele mooie vlakke stukken, loopt door de mooiste gebieden van Lungau tot aan de Sloveense grens. Voor meer uitdaging neemt u de onlangs uitgezette extreme trails. Wielrennen, mountainbiken of gewoon ontspannen fietsen, het is allemaal mogelijk. En voor wat afkoeling zijn de heerlijke Oostenrijkse meren en beken onderweg overal te vinden.

Naast deze activiteiten heeft Lungau nog meer. Een prachtige 18 holes golfbaan met een unieke ligging, een openlucht zwembad in het dorp, midgetgolf, tennisbaan, paardrijden en zweefvliegen zijn slechts een aantal extra mogelijkheden. Er is ook een aantrekkelijk programma voor de kleinere kinderen zoals spannende ridderspelen in de burcht van Mauterndorf, kinderrafting, een avontuurlijke tocht met de stoomtrein en nog veel meer!

Wij zijn u graag van dienst bij het organiseren van een programma voor uw groep. U kunt hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen waarin u uw wensen voor diverse activiteiten kenbaar maakt.