​​

Omgeving

Het is het hele jaar door perfect vertoeven in het zonnige zuiden van Salzburgerland, op de grens met Karinthië.

Lungau is een gebied in Oostenrijk dat wellicht iets minder bekend is, maar juist des te interessanter. De bijzondere hoogvlakte boven de 1.000 meter, omgeven door de Tauernbekken met toppen van wel boven de 3.000 meter, is uniek gelegen. Door deze ligging zijn er bijna geen föhnwinden en krijgt men in de zomer de meeste zonuren van Oostenrijk. In de winter heeft Lungau door deze ligging zeer sneeuwzekere gebieden.

Dit maakt Lungau een veelzijdig gebied dat zich perfect leent voor zowel de actieve zomer- als wintervakantie!!  Door de ideale combinatie van natuur, cultuur, ontspanning en sportieve uitdagingen is er voor ieder wat wils. De diverse mogelijkheden hebben wij voor u gesplitst in Winter en Zomer.

In tegenstelling tot andere grote, maar wat meer bekende skigebieden, heerst in Lungau nog rust. Dus geen wachtrijen bij de skilift in de winter en niet met twintig raft boten in een rijtje de rivier af in de zomer. Het gebied is nog authentiek zonder hoogbouw, maar met vriendelijke Oostenrijkse chalets boordevol bloembakken. Ontdek en dwaal door de prachtige omgeving van bergen, natuur en vele beken. Geniet van de onbedorven en afwisselende landschappen en maak kennis met de vriendelijke bevolking tijdens de dorps- en oogstfeesten.

In het midden van Lungau bevindt zich het plaatsje Mauterndorf, waar ons huis is gevestigd. Mauterndorf is een plaats waar dorpse gemoedelijkheid en vriendelijkheid nog hoog in het vaandel staan. Met prachtige panden, een onstuimige beek dwars door het dorp en een oude burcht doet het plaatsje sfeervol aan.  Door het actieve toerismeverband en de leuke restaurantjes en kroegjes is er altijd wel iets te beleven en heerst er in Mauterndorf veel gezelligheid. De vele mogelijkheden in zowel Mauterndorf zelf als de omliggende omgeving, maken dat u zich hier geen dag zult vervelen.

Wenst u per post een informatiepakket te ontvangen over de omgeving, kunt u dit eenvoudig opvragen bij het VVV. Indien u op onderstaande link klikt komt u rechtstreeks op het aanvraagformulier.

Informatie-aanvraag VVV

Uiteraard zijn wij als Haus Wendy u ook graag van dienst bij vragen over de omgeving en de mogelijkheden. U kunt hiervoor ons contactformulier invullen onder het kopje contact.

download; Zomerjournal Lungau
download; Winterjournal Lungau